Add recipe

Zelné placky

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Půl kila tuřanského kysaného zelí
  • Půl kila brambor
  • 7 zahlazených polévkových lžic hladké mouky
  • 1 dl mléka
  • 2 vajíčka
  • 2 dkg váhalovy slaniny
  • Sůl, pepř
  • 2 stroužky česneku
  • Olej na smažení

Preparation

Ze zelí si vymačkáme veškerou šťávu a pokrájíme ho na malé kousky. Pak si nastrouháme na hrubém struhadle brambory a také z nich slijeme nepotřebnou vodu.

Prolisujeme si do této zelno-bramborové směsi česnek, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko s nakrájenou slaninou a vytvoříme směs, kterou pořádně promícháme v mléce a zahustíme moukou.

Pak si rozpálíme olej v pánvičce, ale ne zase tak, aby se nám z něj kouřilo a naběračkou tvoříme na pánev takové placky, jako na bramboráky.

Smažíme dozlatova z obou stran a aby jsme nesnědli mnoho oleje, tak přebytek z placek natáhneme do papírového ubrousku.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 12 serving
cca 30 minute

Category

Pokrmy, Z brambor

Přidat komentář