Přidat recept

Želé buchta

Recept přidal

Ingredience receptu

těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 5 tabletek umělého sladidla
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 tabletky umělého sladidla
  • 1 vanilkový puding
  • 1/2 litru mléka
  • broskvový kompot
  • cukrárenské želé (extra silné :) )

Postup

Nejprve si připravíme lehké piškotové těsto. To uděláme jednoduše tak, že vejce s olejem a umělým sladidlem šleháme do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, a přidáme mléko, kterým regulujeme hustotu těsta. To nesmí být ani moc tuhé, ani moc řídké, prostě tak akorát ;). Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme v předem předehřáté troubě. Jakmile je korpus hotový a částečně vychlazený, připravíme si podle návodu vanilkový puding, kterým piškot zalijeme. Na puding pak naklademe ovoce - já zvolila broskvový kompot, ale báječně by tato buchta jistě chutnala i s jahodami, kiwi, ananasem..., zkrátka, záleží jen na vás. Dle návodu si pak ještě připravíme želatinu, kterou opatrně vlijeme na ovoce - a máme hotovo. Vychladlou buchtu vložíme do lednice a podáváme ji až druhý den, aby se piškotek krásně proležel a byl ještě lahodnější.
Tak dobrou chuť, přátelé :).

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 3.0 1
středně obtížný
cca 75 minut

Kategorie

Moučníky, Buchty

Přidat komentář