Přidat recept

Zdravá buchta se skořicí

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1 hrnek celozrné mouky
  • 0,5 hrnku jemných ovesných vloček (nejlépe emco)
  • 0,5 balíčku kypřícího prášku
  • 3-4 lžíce medu (podle chuti)
  • 2 hrnek mléka
  • 1 balíček skořicových sušenek (osobně jsem dala z Lidlu)
  • 2-3 malé lžičky skořice (podle chuti)
  • 1 banán
  • 2 menší jablka
  • 1 lžiška jedlé sody
  • 1 vanilkový puding
  • 0,5 hrnku oleje
  • pár piškotů na posypání
  • 2 vejce

Postup

V jedné misce smícháme mouku, ovesné vločky, kypřicí prášek, sodu, vanilkový puding. Do hrnku nalijeme mléko a zašvrdláme do něj 2 vejce, nalijeme do mísy s moukou.Pořádně promícháme a přidáme med a skořici- dle chuti! Přidáme 0,5 hrnku oleje. Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky, oloupeme banán a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme do těsta a vše dobře promícháme ať se nám všechny ingredience dobře propojí. Do hrnku nalijeme mléko a nadrobíme do něj sušenky. Necháme je chvíli nasát mléko (stačí 2-3 minutky), nalijeme do těsta a znova pořádně promícháme. Můžete si dochutit těsto podle sebe. Sušenky nemusí být nutně skořicové..
Já to pekla v dortovvé formě o průměru 26,5cm.
Pro jistotu vymažeme formu tukem (olejem). Můžeme na těsto nalité do formy nadrobit také pár piškotů. A dáme do trouby. Pečeme cca 30minut/180stupňů (podle druhu trouby). Propíchnutím buchty párátkem zjistíme, že je hotová. Necháme vychladnout a můžeme podávat. NEJLEPŠÍ je když ji necháme uležet v lednici přes noc. Buchta je vláčná a dobrá třeba na svačinu, nebo snídani. Dobrou chuť!

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
snadný
cca 45 minut

Kategorie

Buchty, Moučníky

Přidat komentář