Přidat recept

Zauzená vepřová kotleta na grilu

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 4ks vepřové kotlety asi 2,5cm silné
  • 3 lžíce hrubé soli
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 3 hrnky vody
  • 3 lžíce whisky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule nakrájené na kolečka
  • asi 5cm celé skořice
  • 2x bobkový list
  • 3x hřebíček
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • dřevěné lupínky na uzení vepřového masa

Postup

Připravíme si marinádu - sůl a cukr vložíme do misky, zalijeme 1 hrnkem teplé vody a mícháme do rozpuštění, poté dolijeme zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky vložíme polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček a bobkový list a na to položíme vepřové kotlety. Navrch nasypeme zbytek cibule a koření, celé zalijeme připravenou marinádou a dáme minimálně na 2hodiny do lednice.
Namočíme dřevěné lupínky na uzení do vody a připravíme gril na nepřímé grilování.
Poté vyjmeme maso z marinády, osušíme ho papírovou utěrkou a necháme asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypeme na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložíme kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřeme olivovým olejem. Pokud potřeme olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujeme při teplotě 180-200st.C 20 minut, potom stačí jen krátce ogrilovat přímo (cca 2 minuty z každé strany), aby maso získalo "mřížku".
videorecept na zauzenou grilovanou krkovici naleznete zde:http://www.youtube.com/watch?v=2R7p-7vVXzE

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 porce
cca 180 minut

Kategorie

Maso, Vepřové

Přidat komentář