Add recipe

Zapečený žampion

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 1 veliký bílý žampion
  • 8 lístků čerstvého špenátu
  • Půl kávové lžíce másla
  • Sůl, pepř
  • 2 g parmezánu
  • Půl stroužku česneku
  • 1 vaječný žloutek
  • Pár lístků čerstvého ledového salátu
  • 6 nudlí okurky hadovky
  • Panenský olivový olej
  • lžíce bílého vinného octa
  • 1 bageta
  • Půl kávové lžíce bylinkového másla

Preparation

Žampion si očistíme a stáhneme z něj slupku. Pokud není moc dutý, tak ho trochu po obvodu vydlabeme tak, aby nám zůstal hezký důlek.

Žampion taky svrchu malinko seřízneme tak, aby když ho postavíme kloboučkem na pánev, tak aby se nám nepřevracel.

Na pánev si dáme obyčejné máslo a houbu z každé strany orestujeme.

Pak si rozehřejeme troubu na 180 a dáme ho upéct na pět minut.

Česnek si nakrájíme na plátky a orestujeme ho na olivovém oleji spolu se špenátem.

Špenát s česnekem pak vložíme do žampionu tak, aby se nám tam vlezl ještě i žloutek. Ten tam dáme také, osolíme, opepříme a zasypeme to parmezánem a dáme do trouby na 200 stupňů zapéct asi na 4 minuty.

Bylinkové máslo si rozehřejeme v troubě na bagetě.

Pak si na talíř dáme salát, trochu okurky a polijeme to vinným octem.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 1 serving
cca 10 minute

Category

Pokrmy, Z hub

Přidat komentář