Přidat recept

Základní piškotové těsto

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 3 vajíčka
  • 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • Půl sáčku vanilkového cukru

Postup

Jako první si rozehřejeme troubu na 160 stupňů.

Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si ušleháme sníh.

Pak si mixérem rozšleháme mouku, žloutky a cukr do hladké pěny a jakmile budeme mít hotovo, tak do tohoto vmícháme i utvořený sníh. Ale velice pomalu. Zasypeme to vanilkovým cukrem a opět promícháme.

Pak si na pečící papír rozložíme toto těsto, nebo si vymažeme plech a vložíme ho do vyhřáté trouby.

Prvních 10 min v žádném případě neotevírejte troubu, nebo se změní v troubě teplota a těsto vám okamžitě spadne!!!

Po deseti až patnácti minutách si do těsta píchněte špejlí a pokud vám na špejli neulpí žádný kus těsta, pak máte jistotu, že těsto je upečené.

Z piškotového těsta můžete připravovat buchty, rolády, dorty...

Tip: Pokud dáte do těsta kypřící prášek do pečiva, jak je zvykem u mnohých hospodyněk, může se stát (není to pravidlem), že vám těsto místo toho, aby vyskočilo, vůbec nevyskočí, protože se v těstě díky vyšlehaným bílkům utvoří s kypřícím práškem moc bublin, které vám pak spadnou.

Druhá rada je ta, že je dobré s těstem pracovat až poté, co je těsto opravdu vychládlé.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 6 porce
cca 20 minut

Kategorie

Moučníky, Buchty

Přidat komentář