Přidat recept

Velikonoční nádivka podle maminky

Recept přidal

Ingredience receptu

  • Půl kila vepřového pleck
  • 25 dkg uzeného masa (ideálně bůčku)
  • 5 slepičích vajíček
  • 1 klasická veka
  • Čtvrt litru polotučného mléka
  • Petřželová nať (asi jedna velká hrst)
  • Svazek kopřiv, cibulová nať, pažitka, celerová nať
  • 1 velká kuchyňská cibule
  • 4 stroužky česneku
  • obyčejné máslo
  • Sůl, pepř
  • Kuličkový pepř - 10 kuliček

Postup

Nejdříve si dáme vařit veškeré maso s 10ti kuličkami pepře a česnekem. To poté nakrájíme na kostičky.

Pak si pokrájíme veku na drobné kostičky, připravíme si bokem mléko a v něm rozšleháme i vajíčka. Mlékem s vajíčky zalijeme tyto vekové kostičky a necháme je pořádně nasáknout.

Pak si pokrájíme kopřivy na tak velké kousky, jak se nám budou líbit a spaříme je horkou vodou.

Veškeré zelené bylinky a cibuli si pokrájíme na zhruba stejně velké kousky. Cibuli můžeme více nadrobno a smícháme je s nasáklou vekou a masem. Osolíme, opepříme a z bílků, které nám zybyly z oddělených žloutků ušleháme sněhovou pěnu. Tu pak také smícháme se zbytkem směsi.

A pak už jen zbývá vymyzat si plech, poprášit ho moukou směs na něj položit. Na povrchu pak rozložíme ještě kousky másla a šup s tím do trouby.

Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů a směs se musí upéct dozlatova. Pokud se nám bude dát, že se to nahoře připéká, přikryjeme to alobalem.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 porce
cca 60 minut

Kategorie

Ostatní, Náplně

Přidat komentář