Přidat recept

Vánoční rybí polévka - Retro

Recept přidal

Ingredience receptu

  • Rybí hlava a vnitřnosti,
  • mrkev,celer,petržel,
  • hrách,
  • sůl,
  • máslo a hladkou mouku na jíšku,
  • housku na kostičky a kousek másla na osmažení.

Postup

Uvaříme trochu hrachu den předtím namočeného.Zvlášť ve slané vodě nakrájenou kořenovou zeleninu,přidáme očištěné rybí vnitřnosti případně i hlavu z ryby.Když jsou vnitřnosti měkké vyjmeme je a polévku zahustíme bledou máslovou jíškou.Hrách i s vodou přidáme do polévky.Maso z hlavy obereme nakrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy a polévku na ně procedíme.Podáváme s osmaženou houskou.

Pokud si pamatuji jak to dělávala prababička tak hlavu neobírala že na hlavě je hořké maso od žáber,ale dávala tam vařit z hlavou kousek kapra.Polévku cedila než tam přidala hrách s vodou, a do polévky krájela vařenou kořenovou zeleninu.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
středně obtížný / 4 porce
cca 60 minut

Kategorie

Polévky, Ostatní polévky

Přidat komentář