Přidat recept

Valentýnský dezert

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 17 dkg mléčné čokolády
  • 8 dkg bílé čokolády
  • asi 20 jahod se stopkou, omytých a dobře osušených

Postup

Bílou a tmavou čokoládu vložte každou zvlášť do dvou ohnivzdorných misek.
Dva středně velké hrnce či pánve se širokým dnem naplňte vodou, cca 2 cm ode dna, přiveďte k varu a stáhněte na střední stupeň. Misky s čokoládami položte do vody a míchejte, dokud se čokoláda neroztaví. Jakmile vznikne vláčná hmota, vyndejte misky z hrnce. Mezitím si připravte na pracovní desku pergamenový (pečící) papír. Opatrně uchopte jahodu za stopku, ponořte ji do tmavé čokolády a lehce jí zatočte tak, aby se obalila po celém obvodu a položte ji na připravený papír. Toto opakujte se zbývajícím ovocem. Nakonec ponořte vidličku do bílé čokolády a lehce ji ,,cákněte“ na připravené jahody. Nechte asi 30 minut zaschnout. Je třeba pracovat rychle, aby vám čokoláda neztuhla

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
středně obtížný
cca 30 minut

Kategorie

Moučníky, Ostatní moučníky

Přidat komentář