Uzený losos
Recipe added by Jiřík 19.3.2014
Recipe ingredients
- 1 kg filet z lososa
- 0,5 dl mletého černého pepř
- 0,5 dl mletého zeleného pepř
- 0,5 dl mletého růžového pepř
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 dl mořské soli
Preparation
Filet z lososa posypte mořskou solí a nechte ho odležet v chladu po dobu jedné hodiny. Poté sůl z povrchu lososa odstraňte a vetřete do něj směs pepřů a kmínu. Do Muurikka Smoker vložte tác s tenkou vrstvou dřevěné drtě; nejlépe olšové. Po té vložte připravený filet z lososa. Zapněte Muurikka Smoker a uďte filet zhruba 40 minut. Díky tomuto způsobu přípravy získá losos lahodnou kouřovou chuť. Podávejte nejlépe se salátem tzatziki.