Add recipe

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 250g filet lososa s kůží
  • třtinový tmavý rum
  • 1/2 hrnku hrubozrnná mořská sůl
  • 1/4 hrnku třtinový cukr
  • 1/2 lžičky čerstvě drcený pepř
  • 1 hrnek dřevěné udící lupínky na ryby (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Preparation

Osušený filet namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Z misky vylijeme rum a vytřeme ji dosucha. Třetinu marinády (sůl,cukr,pepř) vsypeme na dno misky a vložíme na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypeme na filet a jemně vklepeme do masa. Mísu přikryjeme potrav. folií a necháme 4hod marinovat v lednici.
Udící lupínky předem namočíme na 1hod do vody, poté zcedíme, necháme okapat a připravíme gril na nepřímé grilování.
Lososa po 4hod vyjmeme ze směsi, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Filet umístíme doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhodíme okapané lupínky. Grilujeme nepřímou metodou při 200st. cca 30-40 minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.
celý videorecept naleznete zde:
http://www.youtube.com/watch?v=svSeffo6yLM

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 1 serving
cca 60 minute

Category

Maso, Ryby

Přidat komentář