Ukrajinský boršč
Recipe added by recepto 9.1.2011
Recipe ingredients
- 500 g vepřového boku s kosti (libovějšiho)
- větši mrkev
- 1 větši červena řepa nebo 2 menši
- 1 cibule
- 2-3 brambory
- 300 g čerstvého zeli
- rajský protlak nebo 2 čerstvá rajčata
- sůl
- pepř
- bobkový list
- polévkové kořeni
- olej na smažení
- zakysaná smetana
- čerstvá petrželka na ozdobu
Preparation
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7-10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží.Při podávaní můžeme ještě přidat do talíře lžíci smetany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.