Přidat recept

Ukrajinský boršč

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 500 g vepřového boku s kosti (libovějšiho)
  • větši mrkev
  • 1 větši červena řepa nebo 2 menši
  • 1 cibule
  • 2-3 brambory
  • 300 g čerstvého zeli
  • rajský protlak nebo 2 čerstvá rajčata
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • polévkové kořeni
  • olej na smažení
  • zakysaná smetana
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7-10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží.Při podávaní můžeme ještě přidat do talíře lžíci smetany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
středně obtížný
cca 75 minut

Kategorie

Polévky, Ostatní polévky, Maso, Vepřové

Přidat komentář