Add recipe

Tresčí játrovka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 1 velká cibule
  • 1 velká červená paprika
  • Konzerva tresčích jater
  • 2 nakládané okurky
  • 2 menší mrkve nebo jedna velká
  • Půlka celeru
  • 10 dkg light majonézy
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva z půlky citronu
  • Hrst sekané petrželové nati

Preparation

Příprava:
Cibulku si oloupeme a pokrájíme opravdu velmi najemno. Také papriku si zbavíme jadřince a nakrájíme ji na opravdu malinké kousíčky.

Celer si zbavíme slupky a mrkev okrájíme také.

Pak si otevřeme tresčí konzervu a necháme jatýrka okapat z oleje.

Okurky si pak také pokrájíme na drobné kostičky a můžeme začít s přípravou samotného pokrmu.

Celer a mrkev si dáme uvařit do osolené vody. Jakmile bude zelenina měkká, tak si ji z hrnce vytáhneme a pokrájíme je na malé kousíčky. Rozhodně ale zeleninu nestrouhejte na hrubém struhadle, vznikla by vám pak pomazánka, která by nebyla vzhledná, i když by byla chuťově dobrá.

Jakmile budeme mít mrkev s celerem pokrájené, tak je necháme vychladnout a smícháme to se všemi ingrediencemi, které jsou potřeba pro tento recept. Játra si samozřejmě také pokrájíme na menší kousky.

Jen pepř a sůl používejte dle chuti a to samé platí i pro majonézu. Kdo má rád, může si majonézy nabrat hodně, kdo ne, dá se třeba i majonéza nahradit bílým jogurtem.

Tato pomazánka se skvěle hodí na opražené tousty a nebo na opražené bagetce.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 30 minute

Category

Ostatní, Pomazánky

Přidat komentář