Tresčí játrovka
Recept přidal Kamila 6.8.2013
Ingredience receptu
- 1 velká cibule
- 1 velká červená paprika
- Konzerva tresčích jater
- 2 nakládané okurky
- 2 menší mrkve nebo jedna velká
- Půlka celeru
- 10 dkg light majonézy
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva z půlky citronu
- Hrst sekané petrželové nati
Postup
Příprava:
Cibulku si oloupeme a pokrájíme opravdu velmi najemno. Také papriku si zbavíme jadřince a nakrájíme ji na opravdu malinké kousíčky.
Celer si zbavíme slupky a mrkev okrájíme také.
Pak si otevřeme tresčí konzervu a necháme jatýrka okapat z oleje.
Okurky si pak také pokrájíme na drobné kostičky a můžeme začít s přípravou samotného pokrmu.
Celer a mrkev si dáme uvařit do osolené vody. Jakmile bude zelenina měkká, tak si ji z hrnce vytáhneme a pokrájíme je na malé kousíčky. Rozhodně ale zeleninu nestrouhejte na hrubém struhadle, vznikla by vám pak pomazánka, která by nebyla vzhledná, i když by byla chuťově dobrá.
Jakmile budeme mít mrkev s celerem pokrájené, tak je necháme vychladnout a smícháme to se všemi ingrediencemi, které jsou potřeba pro tento recept. Játra si samozřejmě také pokrájíme na menší kousky.
Jen pepř a sůl používejte dle chuti a to samé platí i pro majonézu. Kdo má rád, může si majonézy nabrat hodně, kdo ne, dá se třeba i majonéza nahradit bílým jogurtem.
Tato pomazánka se skvěle hodí na opražené tousty a nebo na opražené bagetce.