Add recipe

Telecí roláda s chřestem

Recipe added by

Recipe ingredients

Na maso:

  • 60 dkg telecího masa
  • cca 4 polévkové lžíce gurmánské hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení

Na vaření chřestu:

  • 12 ks zeleného chřestu
  • Sůl
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • Voda dle potřeby
  • Majonéza light
  • Nasekaná hrst pažitky

Na bramborové placky:

  • 5 velikých brambor
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje

Preparation

Nejdříve si maso opracujeme a následně ho rozklepeme do veliké placky, která by neměla být tlustší jak 4mm.

Takto připravené maso si osolíme a opepříme a potřeme ho ze všech stran hořčicí. Pak si na pánev nalijeme oleje tolik, aby jsme mohli maso zatáhnout.

Zprudka na plném výkonu sporáku maso orestujeme ze všech stran tak, aby nám vnitřek zůstal ještě syrový.

Jakmile budeme mít hotovo, tak si maso zabalíme do rolády a spíchneme ho špejlema nebo párátkama, aby se nám nerozbalilo.

Takto připravené maso si pak dáme do trouby dopéct, až budeme potřebovat.

Teď následuje příprava chřestu.

Chřest si oloupeme, zbavíme ho tvrdých částí a dáme ho vařit do ocitronované, osolené a ocukrované vody vařit. Jakmile bude chřest uvařený, tak ho z vody vytáhneme a necháme ho okapat.

Pak si připravíme majonézu. Tu pouze smícháme s posekanou pažitkou a zamícháme.

A následují bramborové chlupaté placky.

Brambory si necháme vařit v osolené vodě ve slupce a jakmile budou vařené, tak je z té slupky sloupneme. Takto přichystané brambory si pak na hrubém struhadle nastrouháme a smícháme je s pepřem a solí - podle chuti.

Pak si teflonovou pánev pomažeme olejem, opravdu ten olej jen po pánvi rozetřeme a dme na sporák. Jakmile bude pánev rozehřátá, tak si na ní dáme tuto bramborovou směs tak, jako bychom dělali bramboráky.

Placičky, které nám na pánvi vzniknou orestujeme z obou stran a to bude základ pro naše jídlo.

V tuto chvíli už můžeme rozehřát troubu na 200 stupňů a vložit do ní na 10 minut přichystanou masovou roládu dopéct.

Nezapomeňte ale udržovat chřest po dobu tohoto pečení v teple, aby nám nevystydl.

Jakmile bude maso hotové, tak ho položíme na talíři na bramborovou placku, zasypeme ho chřestem a přelijeme pažitkovou majonézou.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
středně obtížný / 4 serving
cca 75 minute

Category

Maso, Hovězí

Přidat komentář