Add recipe

Pravá svíčková na smetaně

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 600g hovězí svíčkové
  • 50g slaniny
  • sůl a pepř
  • 40g tuku
  • 1 cibule
  • 8dkg mrkve
  • 5dkg petržele
  • 5dkg celeru
  • masový vývar
  • bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 40g hladké mouky
  • 100ml kysané smetany
  • cukr
  • citrónová šťáva

Preparation

Svíčkovou očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a dáme do tepla.

Na stejném tuku si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, následně přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlejeme masovým vývarem.

Přidáme maso, bobkový list a nové koření v celku, přikryjeme a dusíme do měka. Měkké maso vytáhneme a zahustíme šťávu moukou. Nyní ještě povaříme zhruba 20 minutek.

Hotovou omáčku propasírujeme i se zeleninou přes síto, přilejeme smetanu. Podle uvážení a chuti přisladíme a okyselíme citrónovou šťávou.

Maso již nakrájíme podle oka na plátky dle libosti.

(1 rating) (not rated yet) 4.0 1
středně obtížný
cca 120 minute

Category

Maso, Hovězí

Přidat komentář