Přidat recept

Svíčková na smetaně original

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 dl vývaru
  • 3 dl smetany na vaření
  • 1 dl citronové šťávy
  • 3 lžíce hladké mouky
  • bbkoý list
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíci cukru

Postup

Maso osolíme a do něj vložíme slaninu, kterou jsme si na klínky nakrájeli. Maso je třeba nejdříve ze všech stran opéct na oleji. Maso z pánve vyjmeme a osmažíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, nakrájenou kořenovou zeleninu ( mrkev, petržel, celer ), cibuli a osmahneme do hněda. Pak mezi zeleninu vrátíme maso, přidáme bobkový list, pepř a nové koření, podlijeme vodou a necháme dusit. Mezi tím co se maso bude dusit ho podléváme šťávou a vývarem. Když je maso měkké a zelenina rozvařená vyjmeme ho. Zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme a zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Ještě několik minut vaříme.

(2 rating) (not rated yet) 4.0 2
náročný / 8 porce
cca 75 minut

Kategorie

Maso, Hovězí

Přidat komentář