Přidat recept

Svatomartinská husa

Recept přidal

Ingredience receptu

  • husa
  • sůl
  • kmín
  • 1 větší houska
  • hrnek vody

Postup

Husu očistěte. Poté ji pořádně ze všech stran nasolte a nezapomeňte ani na vnitřek. Poté rukou naneste do vnitřku i majoránku. Nakonec opět celou husu ze všech stran nakmínujte, můžete použít kombinaci kmínku drceného (lépe na huse drží) a celého, ale i pouze jedno z toho. Dovnitř husy vložte housku, která v průběhu pečení nasákne unikající tuk.

Poté husu dejte péct do trouby na cca 160°C. Každých zhruba 15 minut je nutné husu potřít vypečeným tukem, který se bude zachytávat v pekáči, aby maso nebylo vysušené. Po hodině a půl husu obraťte a pečte další hodinu a půl z druhé strany, také za patnáctiminutového mazání. Posledních patnáct minut na troubě asi 20°C přidejte, aby se na povrchu husy vytvořila křupavá kůrka.

Hotovou husu vytáhněte z trouby a nechte trochu zchladnout. Opatrně z ní vytáhněte nasáklou housku, husu rozporcujte a podávejte.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 4.0 1
snadný
cca 180 minut

Kategorie

Maso, Drůbeží

Přidat komentář