Add recipe

Slovenské halušky

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Celá hlávka bílého zelí
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • 6 dkg hladké mouky
  • Půl kila brambor
  • Mletý kmín
  • 1 větší vejce

Preparation

Nastrouháme si syrové brambory a do nich vmícháme mouku, sůl a vajíčko. Vypracujeme si bramborové těsto.

Osolíme si následně vodu a přivedeme ji k varu v nějakém větším hrnci. Vezmeme si cedník na těsto a nastrouháme do vařící vody těsto. jakmile se noky začnou objevovat na hladině, vyjmeme je.

V hrnci si pak zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme kmín, sůl a pokrájené zelí a malinko podlejeme vodou. Jakmile bude zelí uvařené, přidáme do něj hotové halušky a můžeme podávat.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 6 serving
cca 45 minute

Category

Pokrmy, Z brambor

Přidat komentář