Add recipe

Sladkokyselá koprovka

Recipe added by

Recipe ingredients

Na omáčku:

  • 5 PL krystalového cukru
  • 1 půllitrová sklenice kopru
  • Litr polotučného mléka
  • 10 dkg obyčejného másla
  • 2 Polévkové lžíce soli
  • 4 polévkové lžíce mouky - hladké
  • 1 polévková lžíce octa

Příloha k omáčce:

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • Brambory - množství jak kdo chce
  • Sůl
  • Voda podle potřeby na brambory

Preparation

Brambory si oloupeme a pokrájíme a dáme vařit v osolené vodě. Také si bokem dáme vařit vajíčka.

Omáčka:
Kopr si nožem pokrájíme na malé kousíčky. Pak si do hrnce dáme rozpustit máslo a na něm si orestujeme mouku. To bude základ pro naši koprovku. Jakmile budeme mít zásmažku hotovou, přidáme i zarestovat kopr a jakmile budeme mít hotovo, tak do tohoto stejného hrnce vlijeme mléko.

Pak si omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme ocet, sůl, cukr a necháme provařit.

Pokud se nám zdá omáčka hodně řídká, tak ji nastavíme hladkou moukou, kterou si předem rozmícháme bokem někde ve sklenici s hladkou moukou.

Podáváme omáčku s vařenými bramborami a na jednu porci s jedním vajíčkem uvařeným natvrdo.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 6 serving
cca 45 minute

Category

Ostatní, Omáčky

Přidat komentář