Přidat recept

Segedínský guláš z vepřového

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1kg vepřového masa
  • 1kg kysaného zelí
  • 3 cibule
  • 1 čajovou lžičku sladké papriky
  • 1 čajovou lžičku pálivé papriky
  • 1 čajovou lžičku kmínu
  • 5 stroužků česneku
  • 1 (250g)kelímek kysané smetany

Postup

Cibuli i maso nakrájíme na kostičky (cibuli na malé a maso na větší).
Maso ochutíme sladkou i pálivou paprikou, které osmažíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Když je maso poloměkké, přidáme zelí a dodusíme do měkka. Nakonec přidáme kysanou smetanu a zapražíme. Podáváme s knedlíkem či s chlebem.

(1 rating) (not rated yet) 4.0 1
středně obtížný
cca 45 minut

Kategorie

Vepřové, Maso

Přidat komentář