Přidat recept

Rubénova svíčková

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 6 plátků hovězí svíčkové
  • 150 g cibule
  • 60 g porku
  • 50 g mrkve
  • 1,5 ml olivového oleje
  • 30 g másla
  • sůl
  • brambory
  • petrželka na dozdobení

Marináda:

  • olivový olej
  • 1-2 lžičky NESKAFÉ ALTA RICA
  • bobkový list
  • 1.5 dl brandy
  • 2 dl portského
  • 1 dl masového vývaru
  • hladká mouka

Postup

Na rozpálený olivový olej na pánvi nalijeme portské,brandy,masového vývaru a přidáme kávu a bobkovým listem.Jak směs projde varem odstavíme a necháme vychladnout.Hovězí maso nakrájíme na plátky které lehce naklepeme,osolíme a vložíme do marinády a necháme v lednici 48 hodin marinovat.Po dvou dnech zpěníme máslo přidáme olivový olej a maso vyndáme z marinády opékáme 5 až 8 minut z každé strany.Pak je vyndáme a uložíme do tepla. Marinádu přivedeme k varu zahustíme hladkou moukou a osolíme.Do výpeku po mase nasypeme nakrájenou cibuli s porkem a mrkví a orestujeme.Hovězí maso servírujeme lehce polité omáčkou,přidáme zeleninu a jako přílohu americké brambory.

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 4 porce
cca 90 minut

Kategorie

Hovězí, Maso

Přidat komentář