Přidat recept

Rajčatová šťáva - domácí

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 5-6 čerstvých rajčat
  • citrónová šťáva
  • trochu medu

Postup

Nakrájíme si rajčata na čtvrtky a postupně je vkládáme do odšťavnovače (lze také vymačkat v misce ručně, ale je to o mnoho namáhavější a není tolik). Pak stačí do šťávy přidat trochu citronové šťávy a lžičku medu. A samozřejmě pořádně rozmíchat.

Lze pít samostatně i ředěné třeba minerálkou.

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
snadný
cca 10 minut

Kategorie

Nápoje, Nealkoholické

Komentáře (2)

Avatar - Květa

Květa

12.04.2013, 14:24

Je to fajn, mít čerstvé šťávy, dneska už z umělých hmot nepijeme nic. Stejně to vidělo ovoce, nebo zeleninu zdálky. Nevíme co pořídit dřív- odšťavňovač, nebo sušičku, (i na bylinky). U nás je mezi dvěma nákupy do domácnosti třeba půl, nebo i rok pauza. Nebo k narozeninám a k Vánocům. Jenže to už bylo loni. Poraďte, co koupit dřív?

Avatar - Tetka Bětka

Tetka Bětka

12.04.2013, 16:45

Reakce na příspěvek z 12.04.2013, 14:24 od Květa

Já jednoznačně doporučuju sušičku. Sice si nedopřeješ tolik šťávy, ale některé ovoce se dá vymačkat i tak. Za to usušit pořádnou dávku ovoce, to aby měl na to bez sušičky člověk ještě jeden byt. Jsem moc ráda, že jsme ji pořádili, protože my v paneláku jsme o lísky s pokrájeným ovocem všude zakopávali. Takhle je všechno na jednom místě, rychle suché a můžeme chroupat křížaly, banány, švestky a sušíme i houby.

Přidat komentář