Add recipe

Provensálské grilované kuře

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 1 lžíce olivového oleje

Preparation

Kuře očistíme, zbavíme drobů a důkladně omyjeme. 'Poté necháme oschnout nebo osušíme. Zevnitř rukou kuře osolíme a opepříme a potřebe lžící provensálského koření. Kuře svážeme nití, aby se nám neotvíralo, a potřeme olejem, osolíme a opepříme a druhou lžíci koření také naneseme jeho povrch.

Kuře grilujeme při stálém otáčení, dokud není kůrka pěkně křupavá. V průběhu lze mírně potírat olejem s trochou provensálského koření. Po sundání z grilu necháme alespoň pět minut odpočinout.

Podávat lze samotné s chlebem nebo brambory, ale svěle se k němu hodí i omáčka z bílého vermutu.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 90 minute

Category

Maso, Drůbeží

Přidat komentář