Add recipe

Přílohový vařený zelný salát

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Zavařené bílé zelí
  • 2 velké cibule
  • Kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Ocet
  • Cukr
  • Slunečnicový olej

Preparation

Zelí necháme okapat a nakrájíme si cibuli nadrobno. Ale ne na moc velké kousky. Cibuli pak necháme zesklovatět na oleji a dáme bokem. Zelí si dáme do druhého kastrolu, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou a necháme vařit tak dlouho, dokud zelí nebude zcela měkké. Pak k němu přidáme i cibuli s olejem, ve které se smažila. ještě společně trochu povaříme a slijeme přebytečnou vodu.

Zjistíme, jeslti je zelí dost slané a pokud ne, ještě ho osolíme. Opepříme a necháme zcela vychladnout.

Připravíme si zálivku:
Na jeden decilitr vody dáme asi 2 polévkové lžíce krystalového cukru, 3 víčka octa a špetku soli. Zamícháme to tak, aby se nám v tom cukr rozpustil a přelijeme tím zelný salát.

A pak už jen musíme dochucovat podle chuti každého zvlášť.

Podáváme při pokojové teplotě.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 60 minute

Category

Ostatní, Přílohy

Přidat komentář