Add recipe

Povidla

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 2,5 kg čerstvých švestek zbavených pecek
  • 2 dl octa
  • Půl kila krystalového cukru
  • Půl litru rumu

Preparation

Švestky necháme přes noc nakládat v octu a cukru někde v chladu, ideálně v lednici. Takt připravenou směs vložíme následně do hrnce a vaříme. Co je důležité je to, že rozhodně nesmíme švestky v hrnci míchat! Takto směs vaříme klidně i pět hodin. Poté je rozbijeme pouze šťouchačkou na brambory, vložíme do připravených omytých sklenic a necháme od vrchu tak 1 cm volný prostor, do kterého nalijeme rum a zavíčkujeme.

(0 rating) (not rated yet)
snadný
cca 300 minute

Category

Ostatní, Zavařování

Comment (2)

Avatar - kacenka

kacenka

13.05.2013, 15:07

Já teda vařím taky bez cukru, ale spíš proto, že je máme raději méně sladké.
Jinak rozhodně nemíchat! To by mě babička dala, kdybych jí zamíchala povidla!

Jeta

05.05.2013, 00:08

Povidla vařím polalu a vždy BEZ CUKRU! Jsou i tak výborná a nekazí se. Jen se musí pořádně uvařit.
A mimochodem - já je míchám.

Přidat komentář