Add recipe

Povidla od Křemílka a Vochomůrky

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 6 kilo švestek
  • 120 ml octa
  • 120 ml rumu

Preparation

Švestky musíme mít takové, aby byly vyzrálé. Pak z nich vyloupneme pecky a rozmixujeme je buď ponorným nebo normálním mixérem.

Jakmile to takto budeme mít hotové, tak švestkové pyré smícháme s octem a necháme přes noc v lednici zaležet klidně na devět hodiny.

Pak si troubu předehřejeme na 100 stupňů a švestky vylijeme na pekáč. Necháme pak při 100 stupních bez zakrytí probublávat v pekáči v troubě tři a půl hodiny.

Poté to vyndáme z trouby a vmícháme do nich i rum.

Takto připravená povidla vlijeme do připravených a nahřátých sklenic, které si dobře uzavřeme a obrátíme je pak dnem vzhůru.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 12 serving
cca 240 minute

Category

Ostatní, Zavařování

Přidat komentář