Add recipe

Polévka z kuřecích krků

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Kilo kuřecích krčků
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 celer
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká petržel
  • Nudle do polévky
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 litry vody
  • hrst petrželové nati

Preparation

Veškerou zeleninu si očistíme a dáme do hrnce s vodou. Do tohoto hrnce si dáme i veškeré zbylé ingredience jako jsou i krčky a vaříme velmi pozvolna.

Po celou dobu vaření si vytahujeme z polévky vyvařený šum, který následně vyhodíme.

Jakmile budeme mít tak po dvou hodinách vývar uvařený, tak si ho zcedíme. To, co nám zůstane na dně, jako je zelenina a zbytky masa, tak to v polévce nezůstane, kromě některé zeleniny, kterou máte rádi v polévce. Tak například si do čistého vývaru můžete dát nakrájenou mrkev, petržel a nebo celer.

V čistém vývaru si pak dáme zavařit nudle a přidáme i zeleninu. Podle chuti si to dopepříme a dosolíme.

Kdo má rád, může tam přidat i nasekanou petrželovou nať.

Na talíř si pak můžeme přidat klidně i krčky, které si obereme do polévky, nebo se pak dají sníst samotné s chlebem.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 6 serving
cca 120 minute

Category

Polévky, Kuřecí polévky

Přidat komentář