Přidat recept

Piškotové těsto

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 60 g polohrubé mouky
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Postup

Před přípravou těsta je důležité si několik hodin vytáhnout vejce z lednice. Vejce by měli mít pokojovou teplotu. Vejce oddělte na žloutky a bílky. Polohrubou mouku prosejte přes síto aby bylo těsto nadýchanější. Do žloutků zamíchejte 2/3 cukru, škrob a mouku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Jakmile budete mít tuhý sníh, opatrně do něj zamíchejte zbylý cukr. Pote velice opatrně smíchejte bílky se žloutky. Finální hmotu vlijte do formy, kterou jste před tím vymazali máslem a vyspali hrubou moukou. Předehřejte si troubu na 160-170 °C. Pečte cca 15 min, hotový piškot poznáte podle toho že se odlepuje od stěn formy.

(1 rating) (not rated yet) 5.0 1
snadný / 4 porce
cca 45 minut

Kategorie

Moučníky, Ostatní moučníky

Přidat komentář