Přidat recept

Perník na strouhání našich babiček

Recept přidal

Ingredience receptu

  • ½ l medu nebo sirobu,
  • 1 šálek mléka,
  • 500 g žitné mouky nebo hladké pšeničné,
  • 10 g perníkového koření,
  • 2 vejce,
  • 30 g amonia,
  • tuk na potření plechu

Postup

Med nebo sirob rozpustíme ve vlahém mléce. Do zadělávací mísy prosejeme mouku s kořením ,zaděláme vlahým mlékem s medem nebo sirobem., přidáme rozšlehaná vejce a nakonec amonium rozmíchané v trošce mléka.Vypracujeme těsto a necháme je v chladu několik dní odpočívat.Pak z těsta uděláme malé šišky (průměr 2,5 až 4 cm) ,naskládáme je na pomazaný plech na povrchu je potíráme oslazenou vodou a pečeme do červena.


Strouhaný perník používáme na sypání sladkých kaší a ovocných knedlíků,do sledkých omáček jako rajská, slivovačka, odvarka, polská atd. na kapra na černo, zahušťování makových náplní, jako náplně do třených bábovek nebo zahušťování do jablečných štrúdlů místo strouhanky.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 12 porce
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Ostatní moučníky

Přidat komentář