Přidat recept

Panforte Di Siena

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 125 g loupaných nesolených mandlí
  • 125 g lískovích oříšků
  • 125 g moučkového cukru
  • 90 g kandované citrusové kůry
  • 60 g sušených meruněk
  • 60 g sušeného ananasu
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 175 g medu
  • strouhaná kůra z 1 pomeranče
  • moučkoví cukr na posypání

Postup

Dortovou formu (o průměru cca 20cm) vyložíme pečícím papírem.Na teflonovém pánvi upražíme mandle a dáme do mísy.Lískové oříšky opražíme až slupka popraská,dáme do úterky a třením se zabavíme slupek.Nahrubo nakrájíme a dáme do mísy,přidáme mandle,nasekanou citrusovou kůru a nahrubo nasekané meruňky a ananas.Mouku smícháme s kakaem ,skořicí,přidáme k ořechové směsy a také přidáme kůru od pomeranče,dobře promícháme.Do kastrolu dáme cukr,med a zahřejeme dokud se cukr nerozpustí,poté asi 5 min.z lehká vaříme až směs zhnědne.Přidáme do mísy se směsy a promícháme.Dáme do formy,rukou namáčíme do vody a povrch uhladíme.Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C asi hodinu.Necháme vychladnout ve formě,pak vyjmeme a opatrně sundáme papír.Před podáváním hustě pocukrujeme moučkovým cukrem.Podáváme nakrájena na tenké plátky.Dobrou chuť.

(1 rating) (not rated yet) 4.0 1
snadný
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Dorty

Přidat komentář