Přidat recept

Měkká perníková buchta

Recept přidal

Ingredience receptu

  • Půl kila polohrubé mouky
  • 3,5 dkg pískového cukru
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 2 vajíčka
  • 5 polévkových lžic povidel
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 3 polévkové lžíce kakaového prášku bez cukru
  • Polévková lžíce jedlé sody
  • Sáček do perníku
  • 1 kávová lžíce mleté skořice
  • 2 menší jablka

Postup

Jablka si postrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Veškeré suroviny si pak s jablky smícháme a vzniklé těsto si nalijeme na plech, který jsme si vymazali tukem a vysypali moukou.

Pak to dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme, dokud nebude perník hotový. To poznáme pomocí špejle, kterou zapíchneme doprostřed těsta.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 12 porce
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Buchty

Přidat komentář