Add recipe

Medové kuře na grilu

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Celé kuře
  • Sůl
  • Pepř
  • Grilovací koření na kuře
  • 4 PL medu

Preparation

Kuře si očistíme tak, aby nám na něm zůstala kůže, ale aby jsme vnitřnosti a zbylý tuk atd. vybrali ven. Zbyde nám holé kuře, které si nakořeníme ze všech stran, kdo chce, může zasypat i trochou pepře a osolit dle chuti také ze všech stran.

Dejte si ale pozor na tu sůl, protože většina grilovacích koření se dělá už se solí.

Pak si kuře pokapeme medem a pokusíme se ten med i po kuřeti rozetřít. Roztíráme ho ale jen po kůži kuřete, nezajíždějte dovnitř.

Takto přichystané kuře si dáte na rošt grilu klidně doprostřed, ale nesmí být v grilu obrovský žár. Pozvolna to grilujeme ze všech stran.

Je lepší si kuře rozkrojit na dvě půlky, rychleji se vám ugriluje.

Podáváme pak se zeleninou a chlebem a kdo má rád, může si přidat i nějakou omáčku na maso, nějakou salsu.

Dobrou chuť.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 90 minute

Category

Maso, Drůbeží

Přidat komentář