Add recipe

Marmeláda z bezinek

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 2 kg bezinek
  • 750 g krystalového cukru

Preparation

Očištěné a omyté bezinky uvaříme v hrnci a následně je propasírujeme tak, aby nám protekla pouze dužina a slupky z bezinek nám zůstaly. Do směsi, která nám vznikla, přidáme cukr a opět začneme vařit do té doby, než nám směs zhoustne. Jakmile se toto stane, dáme směs do připravených čistých sklenic a zavíčkujeme. Pro delší dobu skladování můžeme sklenice ještě povařit na devadesát stupňů cca 25 mnut. Nezapomeňte pak sklenice otočit dnem vzhůru, aby se víčka chytly a nechte vychladnout. Skladujte rozhodně v chladu a temnu.

(0 rating) (not rated yet)
snadný
cca 90 minute

Category

Ostatní, Zavařování

Přidat komentář