Add recipe

Lososové maki

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Steak z lososa
  • Wasabi
  • 2 hrnky sushi rýže
  • 4x mořská řasa
  • 4 polévkové lžíce rýžového octa
  • Sůl
  • Cukr

Preparation

Syrového lososa si pokrájíme na půlcentimetrové proužky.

Rýži propereme tak, aby voda byla naprosto čirá a na 1 dílek rýže dáme 1,5 hrnku vody. Jakmile budeme mít rýži uvařenou, odstavíme ji z plotny a necháme ji v teple dojít půl hodiny.

Mezitím si připravíme nálev. Smícháme 4 lžíce octa s kávovou lžičkou soli a dvěma kávovými lžícemi cukru.

Nálev převaříme a vmícháme do rýže.

Teď přichází na řadu balení rolky. Hladkou stranou si položíme řasu dolů, kterou jsme si roztrhli v půli, rozprostřeme po ní do tenké vrstvy rýže, vynecháme jeden cm na jedné straně řasy (okraj) a na rýži položíme proužek lososa). Ten potřeme lehkou vrstvou wasabi. Rolku ubalíme pomocí bambusové podložky a pak rozkrojíme na 4 stejné dílky.

Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.

Jako finální úpravu můžeme použít nakládaný zázvor a wasabi.

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 6 serving
cca 45 minute

Category

Maso, Ryby

Přidat komentář