Přidat recept

Losos v bramborové krustě

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 150 g lososového filetu 2x
  • 2 polévko lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron na pokapání

Krusta:

  • 20 dkg brambor
  • 1 vajíčko
  • Bazalka (ideálně čerstvá)
  • Oregano (ideálně čerstvé)
  • Sůl
  • Pepř

Příloha:

  • Cuketa
  • 20 dkg baby špenátu
  • 10 dkg mozzarely
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • 1 dl smetany

Postup

Směs na krustu lasagní uděláme jako první. Dáme si vařit oloupané brambory do osolené vody a jakmile budeme mít hotovo, tak je nahrubo postrouháme (vychládlé). Podle chuti je ještě osolíme, opepříme a přidáme i posekané oregano a bazalku a s vajíčkem z toho vypracujeme těsto.

Příloha:
Spaříme si špenát a na pánvičce do něj utřeme i česnek, který podusíme i s tímto špenátem. Opepříme ho, osolíme a pokud budeme chtít, přilijeme i smetanu. Není to ale podmínkou.

Pak si nakrájíme cuketu na větší plátky a jemně ji posolíme. Až se na ní vysráží voda, tak ji papírovým ubrouskem setřeme a na trošce olivového oleje ji na pánvi orestujeme z obou stran. Pak naskládáme na tyto plátky cukety špenátovou směs a na kolečka pokrájenou mozzarelu.

Losos:
Lososa zbavíme přebytečné kůže, osolíme ho, popřípadě i opepříme kdo má rád a na pánvičce ho na olivovém oleji orestujeme jen tak, aby se zatáhl. Na závěr ho zakápneme citronovou šťávou a poklademe na jeho jednu stranu bramborovou krustu.

Pak si rozpálíme troubu na 180 stupňů a vložíme i cuketu i lososa na 15 minut zapéct. Cukety vytáhneme o něco dříve z trouby, a to cca 10 ti minutách.

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 2 porce
cca 60 minut

Kategorie

Maso, Ryby

Přidat komentář