Add recipe

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 500g filet lososa
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Preparation

Cedrové prkénko umístíme např. na hluboký plech na pečení, zalijeme ho vodou a ponecháme cca 4hod. Poté vodu vylijeme. Z lososa odstraníme kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položíme lososa na prkénko a postup opakujeme i z druhé strany. Gril připravíme na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístíme doprostřed roštu. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.
celý videorecept naleznete zde:
http://www.youtube.com/watch?v=metqShrCYfA

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 60 minute

Category

Maso, Ryby

Přidat komentář