Přidat recept

Lentilkový dort či buchta

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 200 g hladké mouky
  • 1/4 prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • ½ hrnečku teplého mléka
  • 5 tabletek umělého sladidla
  • 1 litr nízkotučného mléka
  • 2 tabletky umělého sladidla
  • cca 300 g dětské krupice
  • broskvový kompot, lentilky

Postup

Vzhledem k tomu, že piškotové těsto je jedno z těch nejdietnějších, rozhodla jsem se jako korpus využít právě jeho. Navíc není ani příliš náročné na přípravu, stačí jen dodržovat určitý postup – a to ten, že se bílek a žloutek s cukrem vždy vyšlehává zvlášť, dokud žloutek nevytvoří zlatavou pěnu, a bílek zase tuhý sníh. Pak se ingredience spojí dohromady a do vzniklé hmoty se přidá mouka, prášek do pečiva a půl hrnečku teplého mléka. Pokud je těsto moc řídké, přidejte trochu mouky, pokud je příliš tuhé, přidejte mléko. Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech, a pečeme v předehřáté troubě zhruba půlhodinku.

Sotva je těsto upečené, vyklopíme jej z formy, a zatímco čekáme, než zchladne, uvaříme tu pravou „pohádku mládí“, tedy krupičnou kaši. Tu připravíme jednoduše tak, že do vroucího oslazeného mléka opatrně a za stálého míchání vsypeme krupici a mícháme tak dlouho, než alespoň částečně ztuhne. Kaši pak naneseme na těsto – nejdříve tenkou vrstvu, na tu naskládáme nakrájené ovoce, a pak ve vrstvě podstatně hutnější, kterou ovoce zcela zakryjeme. Zdobíme buď dalším ovocem, nebo vesele barevnými lentilkami Buchtu necháme ztuhnout v ledničce a pak už jen krájíme a podáváme.

Tak ať vám chutná! :)

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 4.0 1
středně obtížný
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Buchty

Přidat komentář