Přidat recept

Lančmít v bramboráku

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1 konzerva lančmítu (440g),
  • tuk na smažení.

Bramboráky:

  • 800g oloupaných brambor,
  • 1dcl mléka,
  • 200g hladké mouky,
  • 2 vejce,
  • česnek,
  • majoránka,
  • mletý pepř,
  • sůl.

Postup

Konzervu lančmítu otevřeme na obou koncích obsah vytlačíme a nakrájíme na 12 půlkoleček. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvilku stát, pak tekutinu scedíme a brambory necháme na cedníku okapat. Přeložíme je do misky, přidáme mléko, mouku, mouku, vejce, sůl, utřený česnek, koření a dobře promícháme. Těsto vléváme malou naběračkou do rozehřátého tuku do tvaru tenkých půlkoleček, poklademe je lančmítem, opět je pokryjeme bramborákovým těstem a usmažíme po obou stranách do křupava. Hned je podáváme Vhodná příloha je zeleninový salát.

Recept z 80 let 20 století

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
středně obtížný / 4 porce
cca 90 minut

Kategorie

Pokrmy, Z brambor

Přidat komentář