Add recipe

Kulajda z Rokytnice

Recipe added by

Recipe ingredients

  • Půl litru polotučného mléka
  • 2 PL hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 vajíčka
  • Máslo na osmažení vajec
  • Ocet podle chuti
  • Nasekaný kopr podle chuti
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 velké brambory
  • Velká hrst nasekaných lišek
  • 1,5 litru vody

Preparation

Brambory si okrájíme, pokrájíme na kostky a dáme vařit v osolené vodě spolu s liškami a veškerým kořením. Jakmile budou brambory uvařené, přilijeme do toho mléko a také zakvedláme mouku.

Osolíme a opepříme podle chuti a na pánvi bokem si usmažíme míchaná vajíčka na másle. Ty pak vložíme také do polévky a polévku necháme zchladnout.

Ozdobíme si ji pak na talíři koprem a kdo má rád, může si ji zakapat ještě navrch octem. Cca jedním víčkem octa.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 30 minute

Category

Polévky, Houbové

Přidat komentář