Přidat recept

Křupavý kapr s bramborovým salátem

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 600 g čerstvého vykostěného filé z kapra s kůží
  • 600 g teplých malých brambor vařených ve slupce
  • 1 balení kysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rybího kaviáru
  • citrónová šťáva podle potřeby
  • hrst sekané pažitky
  • mletý bílý pepř,sůl

Postup

Horké vařené brambory nakrájíme se slupkou na kolečka a vložíme do mísy.Přidáme kysanou smetanu a kaviár,ochutíme bílým pepřem a promícháme.Salát necháme vychladit a dochutíme ho citronovou šťávou a solí až před podáváním.Filé z kapra naporcujeme,kůži křížem nařízneme,osolíme,obalíme v mouce a kůží dolů 3 minuty pečeme na pánvi s rozpáleným olejem.Jakmile začne maso bělat,porce otočíme a krátce dopečeme.Hotového kapra posypeme pažitkou a podáváme s bramborovým salátem. Dobrou chuť přejí.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 5.0 1
snadný
cca 60 minut

Kategorie

Pokrmy, Saláty, Maso, Ryby

Přidat komentář