Přidat recept

Krkovička

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 600 g libové krkovička

Na marinádu:

  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce hořčice
  • 1lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1,5 lžičky soli

Na náplň:

  • 10 plátku uzeného - 2 mm silné
  • 10 plátků sýra - 2 mm silné
  • 150 g syrových žampionů - 2 mm silné

Na pomazání:

  • 2 lžíce oleje

Postup

Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně 2 hodiny – posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 3.0 1
středně obtížný / 4 porce
cca 180 minut

Kategorie

Maso, Vepřové

Přidat komentář