Add recipe

Krevetová polévka

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 4,5 dkg krevet )vyloupaných)
  • 2 větší rajčata
  • Litr vody
  • 2 PL rybí omáčky
  • 1 hovězí bujón (kostka)
  • 1 jalapeňo
  • Šťáva z jedné limetky
  • 1 dkg čerstvého zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 PL kečupu
  • Sůl

Preparation

Litr vody si přivedeme k varu a dáme do něj rozvařit hovězí bujón. Pak si pokrájímena malá kolečka jarní cibulku a vhodíme ji do vody uvařit také. Zakápneme celý (zatím hovězí) vývar celou šťávou z jedné limety a přidáme i na tenké plátky pokrájený zázvor. Jalapeňo papričku do tohoto vhodíme celou a přidáme i a měsíčky nakrájená rajčata. Takto necháme vařit asi 20 minut.

Po těchto dvaceti minutách si přilijeme do vývaru kokosové mléko, rybí omáčku, kečup a krevety a opět to provaříme asi na 5 minut.

Podle chuti to dosolíme, komu bude připadat polévka málo ostrá, přidá i pepř nebo chilli a podáváme na talíř posypané čerstvou petrželovou natí.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 4 serving
cca 45 minute

Category

Polévky, Ostatní polévky

Přidat komentář