Přidat recept

Krémová hrnková jablečná buchta

Recept přidal

Ingredience receptu

Těsto:

  • 3 hr polohrubé mouky
  • 1 celá sklenice jablečného kompotu
  • 3 vajíčka
  • 1 hr moučkového cukru
  • 1 PL jedlé sody
  • 5 PL Granka

Krém:

  • 2 kostky měkkého tvarohu
  • 2 kelímky čokoládového jogurtu

Na plech:

  • Máslo na vymazání
  • Polohrubá mouka na vysypání

Speciální vybavení:

  • Mixér

Postup

Kompot si rozdrtíme na jemno mixérem a vlijeme ho do mouky.

Pak si vyšleháme z vajíček a cukru a jedlé sody piškotové těsto. To pak smícháme s polohrubou moukou a kompotem a přidáme i Granko.

Takto máme těsto na buchtu připravené a můžeme ho vlít do připraveného plechu.

Pečeme při 180ti stupních v rozehřáté troubě a pečeme ho asi 30 minut.

Jakmile se nám kraje buchty začnou odlepovat od plechu, tak je jistě těsto už upečené.

Mezitím, co se nám buchta peče, tak si uděláme krém. Ten vytvoříme tak, že si smícháme všechny potřebné ingredience na krém a jakmile bude hotová buchta, tak ještě celou ji na plechu pomažeme tímto krémem.

Vůbec buchtu z plechu nevytahujeme a i s nalitým krémem ji strčíme na chladné místo a necháme pak nakonec v lednici zcela vychladnout.

Tip:
Kdo by chtěl, tak si ještě povrch krému na buchtě může polít rozpuštěnou milkou ve vodní lázni.

Pak se ale musí buchta krájet teplým nožem, aby se nám čokoládová poleva nerozlomila, ale krásně se nám rozkrojila.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 12 porce
cca 45 minut

Kategorie

Moučníky, Buchty

Přidat komentář