Přidat recept

Krémová hrášková polévka

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1 litr vývaru
  • 2 plechovky hrášku (případně stejné množství čerstvého)
  • 100 ml smetany
  • sůl, pepř, máslo

Postup

Na másle lehce osmažte hrášek. Dejte část hrášku stranou a na zbytek nasypte trochu hladké mouky. Důkladně jej promíchejte a přidejte do hrnce s vývarem. V něm hrášek pořádně rozmixujte do hladka. Na menším plameni začněte vývar s hráškem vařit a podle chuti okořeňte. Nakonec přidejte smetanu a nasypte do polévky hrášek, který jste si předtím dali stranou. K polévce doporučuji podávat topinku.

(1 hodnocení) (jestě nehodnoceno) 5.0 1
snadný / 4 porce
cca 30 minut

Kategorie

Polévky, Luštěninové

Přidat komentář