Add recipe

Klasické moravské koláče pro bezlepkovou dietu

Recipe added by

Recipe ingredients

Těsto:

  • 35 dkg směsi Nomix od Nominalu
  • 2 dl mléka
  • 7 dkg krystalového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4,5 dkg Hery
  • 15 g kvasnic
  • špetka soli
  • 1 větší vajíčko
  • Citronová kůra z jednoho citronu

Drobenka:

  • 80 g směsi Nomix
  • 20 g kukuřičné hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru stejné množství Hery

Nádivka:

  • 2,5 dkg tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Preparation

Nádivka:
Veškeré suroviny smícháme dohromady a podle chuti docukrujeme.

Těsto:
Nejdříve si z kvasnic, vlažného mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme v teple vzejít.

Veškeré suroviny na těsto pak smícháme spolu s kváskem (máslo musí být v tekutém stavu) a hněteme. těsto musí být hladké a vláčné. Nijak nenecháváme odpočinout a ihned s těstem pracujeme.

Z těsta si utvoříme kuličky tak velké, jak chceme, aby byly velké koláče. Pokud se nám těsto lepí na ruce, pak si je pomažeme máslem. Jakmile budeme mít tyto kuličky udělané, dáme je na pomoučenou desku (například mouka Jizerka) a rukou je stlačíme tak, aby z nich byly placičky.

Do těchto placiček pak dáme nádivku a tu uzavřeme do koláče tak, že nám opět zbudou kuličky.

Švem dolů pak skládáme tyto kuličky na plech nebo pečící papír a trošku stlačíme. takto necháme kynout.

Jakmile nám buchty vykynou, pomažeme je rozšlehaným žloutkem a do středu nadrobíme drobenku.

Tyto koláče pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 7 minut a je hotovo!

(0 rating) (not rated yet)
středně obtížný / 12 serving
cca 45 minute

Category

Moučníky, Buchty

Přidat komentář