Add recipe

Kladenská uhlířina

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 5 plátků tvrdších (zbylých) knedlíků,
  • 6 středně velkých brambor,
  • 2 lžíce másla ,
  • 1 cibule.

Preparation

Knedlíky z předešlého dne napaříme,nakrájíme na menší kousky a promícháme s čerstvě uvařenými brambory, oloupanými a nakrájenými na plátky. Vše prosolíme, promícháme a mastíme oloupanou, nadrobno nakrájenou a másle osmaženou cibulí.
Uhlířinu která dříve rozhodně nebyla maštěná máslem, můžeme dnes ještě vylepšit, a to doplnit opékanou uzeninou, ohřátým párkem,zeleninovým salátem atd.


Uhlířina typický a oblíbený krajový kladenský pokrm, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.
Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.

(0 rating) (not rated yet)
snadný
cca 30 minute

Category

Pokrmy, Ostatní pokrmy

Přidat komentář