Přidat recept

Jednoduchý velikonoční beránek

Recept přidal

Ingredience receptu

  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 2 lžíce rum
  • 1 hrnek cukr krystal
  • lžička citronové šťávy
  • špetka citronové kůry
  • 1 hrnek mléka
  • rozinky podle chuti
  • máslo na vymazání formy
  • krupice či strouhanka na vysypání formy

Postup

Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme krupicí nebo strouhankou. Dbáme na pečlivé vymazání a následné vysypání beránkovy hlavy a jiných, hůře přístupných záhybů.

Těsto připravíme smícháním všech surovin, rozinky přidávat nemusíme a můžeme si je nechat až na zdobení.

Těsto vylijeme do formy a necháme dobře roztéct.

Vložíme do trouby rozpálené na 170 stupňů a pečeme, dokud těsto nezezlátne, tedy přibližně 40 - 50 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme beránka zcela zchladnout a až poté opatrně vyklápíme.

Zdobíme rozinkami či zapíchnutým hřebíčkem (oči), sypeme cukrem či barevným zdobením, můžeme i polít rozpuštěnou čokoládou a nezapomeneme na mašli kolem krku.

(0 hodnocení) (jestě nehodnoceno)
snadný / 8 porce
cca 60 minut

Kategorie

Moučníky, Ostatní moučníky

Přidat komentář