Add recipe

Jednoduché lasagne

Recipe added by

Recipe ingredients

  • 750g mletého masa (hovězího, vepřového nebo mix)
  • 1ks cibule
  • 1ks plechovka rajčatového protlaku
  • Sůl
  • Pepř
  • bazalka
  • Olej na smažení
  • 1ks balíček těstovin typu lasagně
  • 0,5l mléka
  • 150g hladké mouky
  • 20dkg sýru na strouhání (eidam,...)
  • (kečup)
  • (sterilovaná kukuřice, žampiony)

Preparation

Na cibulce a oleji osmažíme mleté maso, větší kousky rozdělíme vařečkou. Přidáme protlak, osolíme a opepříme a přidáme bazalku promnutou v prstech – sušenou nebo sekanou čerstvou. Je-li hmota moc hustá, naředíme kečupem. Maso smažíme, dokud nezhnědne a nezměkne. Do masové směsi můžeme přidat třeba sterilovanou kukuřici nebo plátky žampionů.
Mezitím si můžeme připravit bešamelovou omáčku. Máslo rozpustíme a po částech do něj za stálého míchání přidáváme mouku. Až vznikne světlá jíška, přilijeme vlažné mléko, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout.
Zapékací mísu nebo pekáček pomažeme bešamelem, na který vložíme plátky lasagní jako první vrstvu. Poté přijde opět bešamel, potom masová směs a na ni trocha strouhaného sýru. Potom znovu položíme plátky těstovin, bešamel, masovou směs, sýr a takhle pokračujeme, dokud není pekáč plný. Každé „patro“ dobře upěchujeme rukama a lžící odstraníme vyteklé přebytky masové směsi po stranách vrstvených lasagní. Poslední vrstva by se pak měla skládat z lasagní, které polijeme větším množstvím bešamelové omáčky, kterou rozetřeme také do krajů, aby při pečení neztvrdly. Nakonec zasypeme množstvím sýru.
Zapékací nádobu s lasagněmi přikryjeme alobalem. Pečeme na 200 st. asi 30 minut, pak alobal odstraníme a lasagne dopečeme dozlatova.

(0 rating) (not rated yet)
snadný / 6 serving
cca 45 minute

Category

Pokrmy, Těstoviny

Comment (2)

Avatar - fb.lib

fb.lib

19.01.2016, 20:42

Tomu říkáš jednoduchý lasagne ?

Marek

29.01.2015, 20:24

Proboha proč kečup?

Přidat komentář